EH Dark Site Alert

Escape Hunt nieuws

Voor (bedrijfs)uitjes: contactform, stuur ons een WhatsApp of een e-mail: [email protected] (ook voor vragen en wijzigingen)!
Last-minute een gameroom reserveren? Stuur ons een WhatsApp!
– NIEUW: diner arrangement bij Brasserie Groen!

Het leek eerst misschien nog ver weg, maar opeens is het coronavirus ook in Nederland. Winkels, sportscholen en scholen zijn voorlopig dicht. Je wereld is ineens een stuk kleiner en je bent voornamelijk in en rondom je huis te vinden. Mét de kids niet te vergeten. Maar hoe pak je dit aan? Hoe zorg je ervoor dat het gezellig blijft als je 24/7 op elkaars lip zit? Gelukkig zijn er genoeg manieren om kinderen te vermaken tijdens deze coronacrisis. Wij geven graag je een aantal tips. Lees gauw verder! 

Tips kinderen vermaken | Escape Hunt

1. Breng structuur aan in iedere dag

Structuur en ritme is ontzettend belangrijk. Maak daarom voor iedere dag een planning. Dit biedt niet alleen voor jezelf een houvast, maar is voor kinderen ook prettig. Plan vaste momenten in waarop je samen een activiteit doet en momenten waarop de kids zichzelf moeten vermaken. Daarnaast is het slim om vaste tijden af te spreken wanneer de kinderen een beeldscherm mogen. Zo weten ze precies wanneer ze mogen gamen of filmpjes mogen kijken. 

2. Maak een pot met activiteiten

Dat je zoveel thuis bent met het gezin is natuurlijk uniek. Probeer ook echt te genieten van de quality time die je samen met je kinderen en partner hebt. Ga samen leuke dingen doen waar je normaal gesproken geen tijd voor hebt of altijd al hebt willen doen samen. Heb je even geen inspiratie? Schrijf dan samen met je kinderen verschillende leuke activiteiten op briefjes en stop deze in een grote pot. Laat de kids vooral meedenken! Trek iedere dag een kaartje uit de pot, zodat jullie weer iets leuks hebben om te doen. De kinderen zullen er elke keer naar uitkijken. Een spelelement werkt altijd goed!  

3. Binnen spelen

Er zijn natuurlijk genoeg activiteiten te bedenken om binnen te doen met je kinderen. Maar als je zo lang thuis moet zitten, raakt de inspiratie wellicht op. Speel spelletjes, verstoppertje, lees boeken of ga samen knutselen of verkleden. Er zijn talloze gezelschapsspelletjes voor alle verschillende leeftijden. Daarnaast zijn kinderen gek op speel- en oefenboeken. Deze staan vol opdrachten die passen bij de leeftijd van je kind. Op deze manier leren ze ook veel. 

4. Buiten spelen

De frisse buitenlucht doet iedereen goed. Ook je kinderen. De lente is officieel begonnen dus de weersvooruitzichten zien er goed uit. Heb je een tuin? Ga dan lekker buiten spelen! En als het mag, maak dan een wandeling in de buurt of neem de kinderen mee naar het bos om lekker uit te razen. Daarnaast doet stoepkrijt het ook altijd goed bij kids. Hiermee kunnen ze uren zoet zijn. 

5. Organiseer een speurtocht

Kinderen zijn dol op speurtochten. Verzin een eigen speurtocht voor je kids. Deze kan in huis plaatsvinden of buiten rondom het huis. Het vergt even wat voorbereiding, maar het is gegarandeerd een succes. Pak bijvoorbeeld een klein cadeautje in wat ze moeten zoeken, met onderweg verschillende opdrachten en spelletjes die ze moeten doen. 

Nog meer inspiratie nodig?

We hebben nu een aantal tips voor je op een rij gezet om de kinderen te vermaken tijdens de coronacrisis. Wil je nog meer inspiratie? Dan is onze Escape Hunt Giftbox misschien nog een idee! De giftbox bevat de eerste puzzel. Wanneer je deze op hebt gelost, ben je echt klaar voor onze Escape Hunt! Bovendien kun je alvast jouw escape room boeken voor als we weer open zijn. Onze annuleringsvoorwaarden zijn aangescherpt voor het geval we nog langer gesloten moeten blijven. Vragen? Neem dan contact met ons op.