EH Dark Site Alert

Escape Hunt nieuws

Voor (bedrijfs)uitjes: contactform, stuur ons een WhatsApp of een e-mail: [email protected] (ook voor vragen en wijzigingen)!
Last-minute een gameroom reserveren? Stuur ons een WhatsApp!
– NIEUW: diner arrangement bij Brasserie Groen!

Het gevaar uit Groningen

Rock de Braziliaan, dit is de naam van één van de meest gevreesde piraten aller tijden. Rock is geboren in Groningen, maar al snel nemen zijn ouders hem mee naar Brazilië. Aan deze periode heeft de jonge zeerover zijn bijnaam te danken. Brazilië was al snel geen eigendom van Nederland meer en dus trok Rock met zijn ouders naar het zonnige Jamaica.

In dit oord maakt Rock kennis met het piratenbestaan. Hij sluit zich aan bij de criminele piraterij ‘de Boekaniers’. Sinds mensenheugenis is deze zeeroverij zeer gevaarlijk en actief bij het veroveren van kustgebieden. 

Rock de Braziliaan

Je moet Rock helpen!

Rock valt goed in de smaak bij zijn makkers en kreeg al snel een leidinggevende functie. De piraat weet kort daarna met een kleine sloep een groot schip te veroveren. Het schip is beladen met een hele hoop zilver, maar waar is de robijn?

Bij dit thema van Escape Hunt is het aan jou om een robijn voor Rock te vinden. Is deze piratenschat niet boven water binnen een uur? Dan kan je op verdrinkingsdood of een gruwelijke straf rekenen. Durf jij de uitdaging aan te gaan? Klik hier voor meer informatie.

Rocks Piratenschat

Het verhaal gaat verder..

De piraat krijgt de smaak te pakken en verovert nog talloze schepen. Zijn roem stijgt met de dag en hij lijkt onoverwinnelijk. Op een dag in Campeche (Mexico) besluit de stoere boef met zijn mannen de kust te inspecteren op buit.

Rock blijkt toch niet slim genoeg want tijdens een roof wordt hij op heterdaad betrapt door de gouverneur.

Wat te doen wanneer de doodstraf boven je hoofd hangt?

De piraat werd in de kelder gegooid en heeft enkel de doodstraf als vooruitzicht. Het zou Rock echter niet zijn als hij geen slimme list bedenkt. Hij schrijft een brief en laat die bezorgen door een slaaf. De gouverneur opent de post en leest: “Als Rock de Braziliaan en zijn mannen niet worden vrijgelaten, vallen wij de stad aan. Gegroet, alle andere piraten in de regio.” Hij schrikt en neemt de brief serieus. De groep werd vrijgelaten onder voorwaarde dat ze zullen stoppen met hun praktijken. Maar dit is voor Rock natuurlijk geen optie.

De genadeloze doorzetter

Het verhaal van Rock de Braziliaan eindigt vrij abrupt. Sommige theorieën zeggen dat zijn schip is gezonken en anderen zeggen dat hij zijn laatste dagen als bedelaar doorbracht. Wat er echt is gebeurd is voor nu nog een raadsel.

Wat we wel zeker weten is dat ons nieuwe thema een fantastisch avontuur gaat worden!