EH Dark Site Alert

Escape Hunt nieuws

Voor (bedrijfs)uitjes: contactform, stuur ons een WhatsApp of een e-mail: [email protected] (ook voor vragen en wijzigingen)!
Last-minute een gameroom reserveren? Stuur ons een WhatsApp!
– NIEUW: diner arrangement bij Brasserie Groen!

Bonnie & Clyde, vrijwel iedereen heeft weleens van ze gehoord. Een doortrapt misdaadkoppel waar de romantiek van afspatte. Dit dodelijke stel wist jarenlang aan de politie te ontkomen en was daar behoorlijk trots op. Zo stuurden ze zelfs foto’s en gedichten van zichzelf naar de kranten. Gedurende de jaren ’30 trok dit duo met een bende door de Verenigde Staten, waarbij ze een spoor van misdaden achter zich lieten. Autodiefstallen, inbraak, bank berovingen, ontvoeringen en moord vielen onder vele misdaden waaraan dit doortrapte koppel zich schuldig maakte. 

Bonnie & Clyde
Geromantiseerd verhaal

Het was niet moeilijk om het verhaal van Bonny & Clyde te romantiseren. Een knap, jong en verliefd stel dat telkens weer aan de sterke arm der wet wist te ontsnappen. Clyde die die uitstekend kon autorijden en Bonnie, een jonge vrouw waarvan haar zelfgeschreven poëzie regelmatig in de kranten belande. Zelfs het Amerikaanse volk vond Bonny & Clyde destijds best sympathiek. Bonnie & Clyde haalden met name het nieuws met bankovervallen, waardoor het leek alsof ze streden tegen de rijken ten tijde van de grote Depressie. Er werden later zelfs films en liedjes over dit dodelijk stel gemaakt.

Een dodelijke ontmoeting

Bonnie & Clyde ontmoeten elkaar in 1930 en werden direct hopeloos verliefd op elkaar, ondanks Clyde zijn criminele verleden en het feit dat Bonnie getrouwd was. Kort daarna belandde Clyde in de gevangenis voor een overval. Bonnie bezocht hem elke dag in de gevangenis en wist hem zelf een geweer toe te stoppen, waarmee hij ontsnapte. Hij werd snel weer opgepakt. In 1932 werd hij verassend genoeg vrijgelaten.

Een misdaadreeks met een onoverkomelijk einde

Na zijn vrijlating begon de misdaadreeks van Bonnie & Clyde. Bankovervallen, autodiefstallen, ontvoeringen en moord. Deze misdaden werden gepleegd door Bonnie & Clyde en hun ‘Barrow bende’. De bende bestond uit verschillende personen, waaronder Raymond Hamilton, Clyde zijn broer Barrow en diens vrouw Blanche. Hamilton verliet de bende en werd vervangen door William Jones.

Ze haalden de voorpagina’s van kranten meerdere malen door hun bankovervallen en ontvoeringen van politiefunctionarissen. Deze artikelen werden opgeleukt met foto’s van het stel, wat bijdroeg bij hun beroemdheid. Ze wisten telkens te ontsnappen, maar ook de politie begon steeds fanatieker te jagen op de bende. In 1933 werd Clyde zijn broer dodelijk verwond en werd diens vrouw gevangen genomen door de politie. Al snel daarna werd ook Jones opgepakt.

Bonnie & Clyde zetten hun criminele activiteiten voort. Zo wisten ze op 16 januari 1934 vijf gevangenen te bevrijden uit de Eastham State Prison. Hierbij schoot het stel meerdere gevangenisbewakers neer met automatische geweren. Op 1 april 1934 schoten Bonnie & Clyde twee politiemannen neer op de snelweg.

Op 23 mei 1934 vonden Bonnie en Clyde de dood, ze liepen in een hinderlaag van de politie. De politie zat verstopt in de bosjes, te wachten tot Bonnie & Clyde langsreden.   Het stel was zwaarbewapend, maar kreeg de kans niet meer om deze te gebruiken. Ze werden doorzeeft door een kogelregen. Zo kwam de misdaadreeks van Bonnie en Clyde tot hun onoverkomelijke einde. Bonnie en Clyde worden verantwoordelijk gehouden voor moorden op minstens 13 personen en talloze overvallen.

‘De Nederlandse Bonnie & Clyde’

Ook in Nederland hadden we een misdadig koppel welke de bijnaam kreeg ‘de Nederlandse Bonnie & Clyde’. In 2014 trok het duo Antonio van der P. en Enise B. een spoor van geweld door Nederland. Van der P. (26) en B. (20) maakten zich schuldig aan onder meer poging tot doodslag, diefstal, zware mishandeling, ontvoering en afpersing. Uiteindelijk werden ze in Dortmund opgepakt. Antonio van der P. moet zestien jaar de cel in. Enise B. gaat twaalf jaar achter slot en grendel.