EH Dark Site Alert

Escape Hunt nieuws

Voor (bedrijfs)uitjes: contactform, stuur ons een WhatsApp of een e-mail: [email protected] (ook voor vragen en wijzigingen)!
Last-minute een gameroom reserveren? Stuur ons een WhatsApp!
– NIEUW: diner arrangement bij Brasserie Groen!

Als bedrijf zijnde wil je graag dat jouw medewerkers zich betrokken voelen bij je organisatie. Medewerkers die werk doen in lijn met hun passie of missie zijn meer betrokken, dragen positief bij aan bedrijfsresultaten en ze zoeken minder snel een andere baan. Betrokken medewerkers zorgen voor een positieve ‘vibe’ die effect heeft op het gehele bedrijf. Maar hoe realiseer je deze betrokken en gemotiveerde medewerkers?

 

Slechts 9 procent van de Nederlandse medewerker betrokken

Uit onderzoek van GALLUP uitgevoerd in 142 landen, bleek dat slechts 9% van de Nederlandse medewerker betrokken is bij hun organisatie. Naar onze mening schokkende cijfers! Hoewel het onderzoek een aantal jaar geleden is uitgevoerd blijft het een terugkerend probleem voor bedrijven. Onbetrokken medewerkers slaapwandelen als het ware door een werkdag. Je herkent ze aan hun desinteresse, ze doen niet meer dan nodig en overmatig whatsappen en internetten is ze ook niet vreemd. Tevens hebben ze een negatieve impact op collega’s. De hamvraag: Hoe kun je jouw medewerkers motiveren en ze omtoveren tot ambassadeurs van jouw bedrijf?

 

De betrokkenheid van jouw medewerkers verhogen

Er zijn verschillende manieren voor organisaties om te werken aan de betrokkenheid van medewerkers.

• Zorg voor een inspirerende werkomgeving

Geef je medewerkers de kans om tijdens de werkdag even te ontkoppelen. Denk bijvoorbeeld aan Google: Al enkele jaren gerangschikt als een van de favoriete werkgevers en daar zal de aangename werkomgeving zeker iets mee te maken hebben. Glijbanen, hangmatten en boten zijn hier geen uitzondering. Is dit iets te extreem voor jouw kantoor? Het gebruik van planten in je kantoor kan ook veel goeds doen voor je medewerkers. Of denk eens aan tafelvoetbal of een dartbord. Dit geeft medewerkers de kans om in de pauze even stoom af te blazen en tegelijkertijd iets leuks te doen met collega’s.

   Google kantoor

 

• Een duidelijke missie, visie en strategie!

Wanneer je medewerkers wil met passie voor het werk die hun steentje bij willen dragen, moet je zelf ook passie en een missie hebben voor jouw bedrijf. Communiceer waar een medewerker aan bijdraagt en waar je gezamenlijk naartoe werkt. Geef je medewerkers de mogelijkheid om input te geven en waardeer deze input.

 

• Organiseer regelmatig een personeelsuitje

Een personeelsuitje brengt medewerkers in andere omgeving, sfeer en situatie. Het zorgt ervoor dat collega’s elkaar met andere ogen gaan zien. Zet mensen bij elkaar die normaal niet samenwerken en doorbreek de vaste kliekjes op de werkvloer. Door een combinatie van plezier en activiteiten ontstaan verrassende situaties waarin je elkaar beter leert kennen en meer begrip voor elkaar kan krijgen op de werkvloer. Wil jij een uitje organiseren? Wij hebben vele mogelijkheden voor bedrijven.

 

• Betrek je medewerkers bij het succes van de organisatie 

Communiceer successen en overwinningen met je medewerkers en geef ze waardering voor wat ze hierbij bijgedragen hebben. Het succes is immers niet alleen van de organisatie en het management, maar ook van de medewerkers! Regelmatig contact tussen de leidinggevende, het team en de medewerkers, waar mogelijkheden worden besproken en vervolgens worden omgezet in acties zal de betrokkenheid positief beïnvloeden.

 

• Geef medewerkers ruimte om zich te ontwikkelen

Geef je medewerkers de ruimte en verantwoordelijkheid om hun talent en intelligentie in te zetten. Bespreek regelmatig met ze waar zij heen willen in het bedrijf en wat de mogelijkheden zijn.!

Is jouw bedrijf of het bedrijf waar jij werkt bezig met het stimuleren van betrokkenheid? Op welke wijze pakken zij dit aan? Wij horen het graag. We hopen dat deze tips de betrokkenheid binnen jou organisatie zal verhogen!