EH Dark Site Alert

Escape Hunt nieuws

Voor (bedrijfs)uitjes: contactform, stuur ons een WhatsApp of een e-mail: [email protected] (ook voor vragen en wijzigingen)!
Last-minute een gameroom reserveren? Stuur ons een WhatsApp!
– NIEUW: diner arrangement bij Brasserie Groen!

Help een dodelijk gif ontsnapt!

In de zomer van 2015 ontdekten wij voor het eerst de verslavende werking van Escape Rooms. Bij Escape Hunt Groningen speelden we ‘Moord in de studio’. Na 58 minuten stonden we stuiterend weer buiten. Wauw, wat is dit spelletje leuk! Sindsdien hebben we door het hele land een aantal Escape Rooms gespeeld. Want net als elke verslaafde, hebben ook wij af en toe een nieuw shot spanning en puzzelplezier nodig!

Gelukkig heeft Escape Hunt Groningen weer een nieuwe uitdaging. Terwijl de avond valt, wordt er een gruwelijk ontdekking gedaan. Een dodelijk gif verspreidt zich door de Hortus Botanicus, zo krijgen we te horen. Verschillende zeldzame planten dreigen het loodje te leggen. De directeur van de Hortus zit met de handen in het haar en heeft de hortelani (de beheerders van de Hortus) onmiddellijk de opdracht gegeven een team van deskundigen te vormen. En zij hebben hun oog op ons laten vallen. ‘Aan jullie twee de taak om het tegengif te vinden en de Hortus van de ondergang te redden. Succes!’ Oh jee, een grote verantwoordelijkheid rust op onze schouders. We krijgen bovendien maximaal een uur de tijd.

 

Tropisch warm

De deur valt achter ons dicht. De klok begint direct terug te tellen van 60 minuten. Bij binnenkomst in de kamer is het thema overduidelijk. Hij staat bomvol tropische planten, tuingereedschap, kruiwagens en plantenpotten. Gelukkig is het er niet al te broeierig warm, want na meerdere minuten druk rondrennen en aanwijzingen verzamelen, loopt er steeds meer zweet over ons voorhoofd. We zien van alles, maar hoe te beginnen?? We hebben geen idee.

 

Hersenen in de knoop

Aan de muur hangt een schoolbord met krijtjes, dat je mag gebruiken om aantekeningen te maken. Op drie plekken zien we sloten, waarvoor we dus blijkbaar een code moeten vinden. Ok, logisch nadenken. Wat hebben we gevonden, hoe combineren we dat en hoe maken we daar een logische code van? We proberen van alles, maar krijgen de juiste cijfers niet op een rijtje. Het is frustrerend! De aanwijzingen liggen voor ons neus, open en bloot verborgen. Toch zie je de oplossing alleen als je de puzzels kraakt en alle stukjes in elkaar vallen. De tijd tikt steeds sneller voorbij. Gelukkig is er de mogelijkheid om een hint te vragen. Dat kost je weliswaar straftijd, maar dat hebben we er graag voor over. Nog meer tijd verspelen zou zonde zijn en zonder kunnen we gewoon echt niet verder. Uit de hint blijkt dat we ons brein nog verder in de knoop hadden moeten leggen dan we al hadden gedaan. We kunnen er de eerste code mee kraken.

 

Stapje voor stapje dichterbij

Daarna gaat het met horten en stoten verder. Het is een kick om tussentijds beloond te worden met een goede oplossing en telkens weer één stap dichter bij de ontsnapping uit de kamer te komen. En wat klein begint wordt al snel veel groter… Het vinden van de raadsels is al een kunst op zich. Met een tikkende klok op de achtergrond word je er aan herinnerd dat een uur maar knap kort is. De puzzels en mysteries vallen qua moeilijkheid best tegen, vooral omdat we vooraf onszelf hadden voorgehouden dat we met onze ervaring dit spel wel even zouden oplossen! Met logisch nadenken kom je tenslotte een heel eind. Klein probleempje: logisch nadenken is best lastig met al die tijdsdruk en een overdosis aan adrenaline in de kamer.

 

Teamwork cruciaal

Voor het kraken van de codes is al onze creativiteit, denkkracht en concentratie nodig. Sommige puzzels vragen gedachtesprongen die groter zijn dan ons voorstellingsvermogen. Maar gelukkig is er de escape van de hints. We gebruiken die in totaal 3 keer. Bovendien is goed teamwork cruciaal. Aanwijzingen naar elkaar roepen, associëren, verbanden leggen, een andere invalshoek bedenken. Ieder heeft zijn eigen sterke en zwakke punten, waardoor je elkaar prima kunt aanvullen. Hoe verder we komen, hoe beter het gaat en hoe sneller we de stappen maken. Intussen blijven de cijfers van de klok maar terug tellen. Het uur vliegt voorbij, de druk wordt steeds groter, maar met nog drie minuten te gaan hebben we ineens het tegengif in handen. We rennen naar de deur en krijgen het groene licht. YES! We hebben de zeldzame planten in de Hortus gered. De wereld is vandaag weer een klein stukje beter geworden.