EH Dark Site Alert

Escape Hunt nieuws

Voor (bedrijfs)uitjes: contactform, stuur ons een WhatsApp of een e-mail: [email protected] (ook voor vragen en wijzigingen)!
Last-minute een gameroom reserveren? Stuur ons een WhatsApp!
– NIEUW: diner arrangement bij Brasserie Groen!

Teamspirit is van groot belang wanneer je in een team werkt. Sportteams zijn een goed voorbeeld van teamspirit. Bij sporters en sportteams zien we de kracht van teamspirit en samenwerken. Tijdens bijvoorbeeld het WK voetbal of de Olympische Spelen gaat heel Nederland achter haar sporters staan. We hebben het over ‘we hebben gewonnen!’. Deze betrokkenheid en het enthousiasme zorgen ervoor dat sporters fantastische prestaties neerzetten. Records worden verbroken en tegenstanders die onoverwinnelijk leken worden verslagen. Maar hoe kunnen we de teamspirit verhogen op de werkvloer?In de ideale situatie werkt iedereen in een team goed samen en zijn er nooit onderlinge problemen die de werksfeer beïnvloeden in het team. In de meeste gevallen blijkt dit niet de realiteit. Toch zijn er manieren om de teamspirit te verhogen. Met de volgende tips kan er gewerkt worden aan een waterdichte samenwerking!

 

Stip op de horizon

Wat zijn de gezamenlijke doelstellingen van het team? Wat moet er bereikt worden met het team? Het is van belang dat alle teamleden weten waar ze gezamenlijk naartoe werken. Deze stip op de horizon werkt extra motiverend voor de teamleden. Een gezamenlijk doel verhoogt de teamspirit en het wij-gevoel van het team. Extra motiverend is het vieren van behaalde (tussentijdse) doelen. Door deze overwinningen samen te vieren ontstaat er een energieboost in het team. Iedereen wil toch horen wanneer hij of zij het goed gedaan heeft? Schroom dan ook niet om dit in een team te promoten!

 

Teamleden

Wie zitten er in het team en waarom? Het is belangrijk voor het team om te weten waarom de teamleden in het team zitten. Wat zijn de specialiteiten van alle teamleden en waar ligt hun focus op binnen het team? Zo respecteren de teamleden zowel zichzelf als de ander en kunnen ze optimaal gebruik maken van elkaars kwaliteiten.

 

Communication is key

Iedereen heeft dit waarschijnlijk weleens gehoord. Waarom? Zonder duidelijke en heldere communicatie loopt er een hoop langs elkaar heen. Het is bevorderlijk om face to face to communiceren en niet alleen via de mail. Dit vermindert de kans op misinterpretaties en zorgt voor goede contacten. Een goed uitgangspunt voor de communicatie is: Praat niet tegen het team, maar praat met het team.

Communication

 

Creëer wederzijds vertrouwen

In de privésfeer kunnen we zelf kiezen met wie we omgaan. Op de werkvloer ligt dit anders. Om deze reden is het van belang om actief te werken aan het vertrouwen op de werkvloer. Als leidinggevende is het belangrijk om het goede voorbeeld te geven. Wil je meer vertrouwen creëren? Zet zelf de eerste stap. Wees open naar je werknemers, natuurlijk hoef je niet je gehele leven bloot te leggen, maar je mag elkaar best wat beter leren kennen. Je zal snel zien dat de ander ook opener met jou zal communiceren. Tevens is het belangrijk om goed naar elkaar te luisteren en dingen niet zomaar af te schieten. Luister naar elkaar en waardeer de input ook al ben je het er misschien niet mee eens.

 

Teambuildings evenementen

Om de teamspirit te verhogen worden er vaak teambuildingsevenementen georganiseerd. Dit is natuurlijk een ontzettend leuk idee! Let er wel op dat je een activiteit kiest die het team ook daadwerkelijk leuk vind of kies ervoor om iedereen uit hun comfort zone te halen. Zorg er in ieder geval voor dat het team gezamenlijk bezig gaat en dat er geen mensen buiten de boot vallen. Wil je extra stimulans creëren om een bepaald doel te realiseren? Dan kun je hier ook een leuk uitje tegenover zetten. Naast dat je samenwerken stimuleert vergroot je de kansen dat je bedrijfsdoelen ook daadwerkelijk waargemaakt worden.

We hopen dat dit artikel je gaat helpen om de teamspirit te verhogen en een bijdrage zal leveren aan goede samenwerking op het werk. Heb je zelf nog tips? Laat het ons weten!