EH Dark Site Alert

Escape Hunt nieuws

Voor (bedrijfs)uitjes: contactform, stuur ons een WhatsApp of een e-mail: [email protected] (ook voor vragen en wijzigingen)!
Last-minute een gameroom reserveren? Stuur ons een WhatsApp!
– NIEUW: diner arrangement bij Brasserie Groen!

Na vele gesprekken en een stroom aan sollicitanten kan het een uitdaging zijn om de juiste persoon te selecteren. Wie past er nou het beste in het team en is het meest geschikt voor de functie? De meeste sollicitatiegesprekken bestaan uit het geven van informatie en het stellen van allerlei vragen aan de sollicitant. Maar er zijn ook andere mogelijkheden om meer relevante informatie te krijgen over je sollicitant.

De afgelopen jaren zijn escape rooms steeds populairder geworden. Vriendengroepen, families en bedrijfsuitjes, velen zijn al bekend met dit onwijs leuke fenomeen. We kunnen de conclusie trekken dat escape rooms hun waarde op het gebied van entertainment bewezen hebben. Maar escape rooms zijn er niet alleen voor het plezier, het is ook een unieke manier om de juiste medewerker voor een bedrijf te selecteren. In een escape room kun je erachter komen of je sollicitant kan presteren onder druk en hoe hij of haar functioneert in een team.

 

Presteren onder druk

60 minuten staat op de klok en het team heeft één doel: Het oplossen van een mysterie en te ontsnappen uit de kamer. De tijd tikt door en de druk wordt steeds hoger… In deze situatie worden karaktereigenschappen van iemand snel blootgelegd. Dit geeft vele mogelijkheden voor werkgevers. In een ‘ouderwetse sollicitatieprocedure’ zet de sollicitant zijn beste beentje voor, maar het is niet ongehoord dat er op de werkvloer eigenschappen naar boven komen die niet bij het bedrijf of in het team passen. Door het gedrag van de sollicitant in de escape room in kaart te brengen, kunnen vervelende verrassingen voorkomen worden. In een escape room worden allerlei vaardigheden getest, zoals logisch nadenken, analytisch vermogen, samenwerken, communicatie en stressbestendigheid die van belang zijn op de werkvloer.

 

Teamspeler

De opdrachten in de kamer zijn zo ontworpen dat samenwerken een vereiste is. Dit geeft werkgevers de gelegenheid om te kijken hoe de sollicitant in een groep functioneert en of deze in het team past. Neemt de sollicitant de leiding, of is hij of zij meer een volger? Ook de communicatieskills van een sollicitant komen naar boven. Rennen ze schreeuwend rond als een kip zonder kop of houden ze het hoofd koel? Recruiter Steven Duinhouwer van Technisch Nederland liet sollicitanten naar een escape room komen. “Het is een goede manier om te testen of mensen goed kunnen communiceren”. De eerste reacties over deze originele sollicitatieprocedure zijn positief. Zo geeft de directeur van Technisch Nederland aan: ‘Het gaat erom: hoe krijg je het beste talent op de juiste plek? En ik geloof dat we daar nu weer een stapje verder mee zijn.

http://nos.nl/op3/video/2043156-solliciteren-in-een-escape-room.html
Solliciteren in een escape room – NOS

 

Imagoboost

Naast dat het een schat aan informatie oplevert over een sollicitant, kan een originele sollicitatieronde een hoop doen voor het imago van de werkgever. Voor een jong, hip of innovatief bedrijf kan het een manier zijn om je te onderscheiden van de concurrentie. Een informele sfeer kan ertoe leiden dat mensen graag bij het bedrijf willen werken, een dergelijke sollicitatieprocedure kan dit uitdragen.

Past dit goed bij jouw bedrijf en ben je op zoek naar nieuw talent? Gooi het dan eens over een andere boeg. Het staat garant voor een hoop nuttige informatie over je potentiële werknemers.