EH Dark Site Alert

Escape Hunt nieuws

Voor (bedrijfs)uitjes: contactform, stuur ons een WhatsApp of een e-mail: [email protected] (ook voor vragen en wijzigingen)!
Last-minute een gameroom reserveren? Stuur ons een WhatsApp!
– NIEUW: diner arrangement bij Brasserie Groen!

Moi. Mijn naam is Johan Brakema. Geboren in 1950 in Westeremden, „onderaan bult”. Ik ben initiatiefnemer en licentiehouder van „Escape Hunt Experience” in Groningen. Een wereldwijde professionele keten van escape rooms met toegevoegde waarde. Een ideale indoor activiteit. Van origine ben ik marketeer. Tot 1982 werkte ik als reclame-man bij Reclamebureau Unicom in Groningen. Daar heb ik ongeveer alle functies doorlopen. Tot ik in 1981 in contact kwam met McDonald’s. In 1982 opende ik de eerste McDonald’s in het noorden van Nederland. In de Herestraat in Groningen. Daarna volgden er meer vestigingen in Groningen en Friesland.

McDonald’s was een redelijk nieuw fenomeen (mensen kwamen soms binnen en vroegen om een frikandel  en het was een geweldige tijd. Daar denk ik er met heel veel plezier aan terug.Ik werkte aan een nieuw concept met jonge mensen die meegroeiden in de organisatie. Dat was precies wat ik wilde. Alle zaken zijn inmiddels overgedaan aan medewerkers van het eerste uur. Dat geeft bijzonder veel voldoening.

POPULAIRE INDOOR ACTIVITEIT IN GRONINGEN

En toen….na een aantal jaren van „pierewaaien”, met wat betrokkenheid bij jonge ondernemers,begon het toch weer te kriebelen. Veelvuldig verblijf in Zuid-Spanje, veel golfen en reizen is mooi. Maar toen ik in contact kwam met Escape Hunt werd ik enthousiast. Escape Hunt heeft vestigingen over de hele wereld en eigenlijk alleen in wereldsteden. Groningen mocht mijns inziens niet in dat rijtje ontbreken! Het leek me een uitdaging om nog eens een nieuw concept in Groningen te introduceren. Een nieuwe gelegenheid voor een Dagje uit in Groningen. In november 2014 openden wij de Escape Hunt aan Het Hout 1 in mijn geliefde stad. En met succes. Escape Hunt blijkt een gewaardeerde indoor activiteit voor familie uitjes, bedrijfsuitjes, teamuitjes, vrijgezellenfeestjes, kinderfeestjes en ga zo maar door. Geschikt voor jong en oud. Men beleeft gezamenlijk veel plezier aan het oplossen van de puzzels en raadsels. Ik zie de mensen opgewonden, blij en met rode koontjes uit de kamers komen als ze het mysterie hebben opgelost. Prachtig om te zien. En er komt niet echt een computer aan te pas! Nu werk ik weer met jonge mensen die met een beetje begeleiding en training zelfstandig de zaak runnen. Waardoor ik toch nog veel in Spanje kan genieten. Een fijne combinatie! En door het directe contact met de jonge generatie blijft opa ook nog een beetje bij de tijd.

DAGJE UIT IN GRONINGEN

Ondertussen staan we niet stil. Er worden regelmatig nieuwe thema-kamers geïnstalleerd. Met meer verhaallijn dan eerst. En eigentijdse gevarieerde raadsels en puzzles. De nieuwe entourage (inrichting en decoratie van de kamers) maakt de beleving realistischer en intenser. Zo hebben we momenteel een nieuwe kamer: Het Dodelijk Virus in de Hortus Botanicus. Een geweldig thema met prachtig gedecoreerde kamers. Zeker een aanrader om uit te proberen. Wat te doen in Groningen? Die keus is gemakkelijk. Geen Dagje uit in Groningen zonder een bezoek aan Escape Hunt.

WAT TE DOEN IN GRONINGEN?

Ik ben natuurlijk niet objectief, maar de reacties van de bezoekers tonen wel aan dat de Escape Hunt Experience echt een „must do” beleving is. Escape Hunt is inmiddels een populaire Indoor Activiteit in Groningen.

BEDRIJFSUITJE GRONINGEN

We zien dat Escape Hunt enorm in de smaak valt als nieuw bedrijfsuitje in Groningen. Het valt niet altijd mee om een leuke indooraktiviteit in Groningen te vinden dat geschikt is voor dames, heren, oud en jong. Wij merken dat Escape Hunt duidelijk aan een behoefte voldoet en een geweldige aanvulling is op de overige bedrijfsuitjes in Groningen. Al of niet in combinatie met onze arrangementen.

Lees hier meer over onze bedrijfsuitjes.

 

Johan Brakema met team Groningen & Londen
Johan Brakema met team Groningen & Londen