EH Dark Site Alert

Escape Hunt nieuws

Voor (bedrijfs)uitjes: contactform, stuur ons een WhatsApp of een e-mail: [email protected] (ook voor vragen en wijzigingen)!
Last-minute een gameroom reserveren? Stuur ons een WhatsApp!
– NIEUW: diner arrangement bij Brasserie Groen!

Escape Hunt Groningen: verslavend leuk!


Wie laat zich nou bij zijn volle verstand vrijwillig een uur lang opsluiten in een kleine kamer waarin kort daarvoor een moord is gepleegd? Het klinkt luguber, maar het zijn de leukste, spannendste, meest hyperactieve zestig minuten die je in lange tijd zult meemaken. Na afloop ben je zelfs bijna teleurgesteld dat het alweer voorbij is. Welkom bij de Escape Hunt Groningen de escape room Groningen!

Overal ter wereld worden steeds meer Escape Rooms geopend, waar koppels, vriendengroepen, vrijgezellen, families en collega’s zich vrijwillig laten opsluiten (in groepjes van maximaal vijf man per kamer) om een moord op te lossen. Het is een verslavend spel, waarbij je al je creativiteit, denkkracht, concentratie en samenwerkingsvermogen nodig hebt om binnen het uur de kamerdeur open te krijgen en naar buiten te kunnen stappen. Het is intens, uitdagend, frustrerend en zeer verrassend.

Wie heeft August vermoord?

In Groningen zijn zes kamers om te spelen. We worden vriendelijk ontvangen in een ruimte die Sherlock Holmes zelf had kunnen inrichten. Er zijn kluisjes om je jas en spullen op te bergen, want het is absoluut verboden om hulpmiddelen mee naar binnen te smokkelen. Dit is iets om op eigen kracht te doen! De uitleg die je krijgt, is bewust summier. Blanco naar binnen gaan en zelf ontdekken en uitvogelen wat je moet doen, is namelijk veel leuker. Er zijn verschillende verhalen om te spelen. Wij kozen voor Moord in de Studio. Als de deur van de kamer opengaat, stappen we 100 jaar terug in de tijd. We staan in de slaapkamer van een vermoorde Duitse artiest, August Macke, die in Groningen woonde. August was tijdens zijn leven een echte vrouwenversierder. Hij blijkt zich omringd te hebben door talloze vrouwen. Aan ons de taak om uit te zoeken of een van zijn relaties hem fataal is geworden.

Tik tak, tik tak

De deur valt achter ons dicht. De klok boven de deur begint direct terug te tellen van 60 minuten. Naast de deur hangt een codeslot. We hebben precies een uur om te ontdekken met welke viercijferige combinatie we die kunnen openen. Waar te beginnen? We zien een bed, een kast, een tafel, een schrijfkast en wat planken met boeken. We onderwerpen alle meubels en hoeken van de kamer aan een gedegen onderzoek en vinden allerlei aanwijzingen. Aan de muur hangt een schoolbord met krijtjes, dat je mag gebruiken om aantekeningen te maken. Vooral in het begin zweeft er een groot vraagteken boven ons hoofd. Op drie plekken hangt een combinatieslot, waarvoor we dus blijkbaar een code moeten vinden. Ok, logisch nadenken. Wat hebben we gevonden, hoe combineren we dat en hoe maken we daar een logische code van? We proberen van alles, maar krijgen de juiste cijfers niet op een rijtje. Het is frustrerend! De aanwijzingen liggen voor ons neus, open en bloot verborgen. Toch zie je de oplossing alleen als je de puzzels kraakt en alle stukjes in elkaar vallen. De tijd tikt steeds sneller voorbij. Tik tak, tik tak. We besluiten op de bel te drukken om een hint te vragen. Dat kost een strafminuut per keer, maar dat is beter dan definitief vastlopen.

Steeds fanatieker

Met de hint valt ineens een kwartje en wat daarna volgt is een razende, leuk-panische race tegen de klok. Met elk stapje dat je voltooit, openbaart zich letterlijk steeds meer van het verhaal. Met elke puzzel die je kraakt, volgt een volgende. Het werkt verslavend als ineens weer een puzzelstukje past en je verder kunt. Het fanatisme groeit met de minuut. Goed samenwerken is een must. Aanwijzingen naar elkaar roepen, associëren, verbanden leggen, een andere invalshoek bedenken. Je vergeet alles om je heen en bent extreem gefocust op het vinden van die laatste code, terwijl de cijfers van de klok maar terug blijven tellen. Het uur vliegt voorbij, de druk wordt steeds groter, maar met nog drie minuten te gaan hebben we ineens de slotcode in handen. YES! We rennen naar de deur, toetsen de vier cijfers in en staan tot onze verbazing weer buiten. Helemaal hyper, maar vooral trots. We did it!

Sherlock look-a-likes

We mogen na afloop op de foto, verkleed als Sherlock Holmes met cape om onze schouders, vergrootglas in de hand en geruite cap op ons hoofd. De adrenaline giert nog even na. Dit smaakt absoluut naar meer. Het is zonder twijfel het leukste uitje van dit moment. Wij raden zeker aan om deze super toffe escape room in Groningen uit te proberen! Willemien Vijvers en Ben de Graaf